Bel ons: 058 5853788 | E-mail: info@coffee-central.nl

Column: Dromen

Iedereen kind is wil later iets worden, of het nou politieagent, brandweerman of zuster is. Er valt altijd wel iets te dromen. Ik kan me niet zo goed meer herinneren waar ik als kleine jongen van droomde. Ik weet nog wel dat ik ooit eens op school zei dat ik graag automonteur wilde worden. Er staat mij bij dat de toenmalige juf tegen mij zei dat er op elke hoek van de straat een automonteur woonde. Zo naïef als ik was geloofde ik dat en moest ik naast het verwerken van een enorme teleurstelling iets anders gaan dromen.

Na mijn hotelschool diploma dacht ik dat ik nooit meer in de horeca zou werken. Ik wilde liever een baan waar ik ’s avonds en in het weekend thuis zou kunnen zijn, omdat ik na vier jaar hotelschool ervaring nog niet toe was om de rest van mijn leven geen sociaal leven meer te hebben. Een vriend van mij zegt altijd dat ervaring te laat komt en ik vind dat hij gelijk heeft, later meer daarover.

Het ‘supermarkt manager spelen’ ging mij wel aardig af, maar ook daar was mijn spanningsboog maximaal twee jaar. Ik wil om het jaar wel weer iets anders doen. Is het dat ik niet kan aarden? Of pas ik niet in het systeem? Ben ik een vreemde eend? Deze waanzinnige brug zag je niet aankomen maar ik heb iets met 2CV en Citroen. Laat dit nou juist de reden zijn dat ik tijdens mijn duale studie Small Business en Retail Management met het ondernemerschap in aanraking kom. Het plan om een busje om te bouwen tot koffiebar werd geboren. Op 4 april 2012 schrijf ik mij daarom in bij de KvK om eerst met een mobiele koffiebar geld te verdienen, tot een groter doel: Een citroen HY, je weet wel zo’n golfplaten citroen busje die je vast wel kent uit de Otje serie.

Na mijn niet zo succesvolle crowdfunding campagne om de droom van de HY direct werkelijkheid te maken, stopte mijn ondernemerschap leven geen moment. Van Coffee Central in de bibliotheek, naar een grand café in de Kanselarij, naar de Koken in Akkrum en vooral ook niet de mobiele koffiebar te vergeten, vind ik mijn draai en zijn we inmiddels met een heel team bijna vijf jaar bezig. Vijf jaar ervaring en ik kijk er met trots op terug. De citroen HY bus staat al jaren met trots op de plank in Coffee Central, de oplettende gast heeft hem vast weleens zien staan. Deze heb ik tijdens de opening van Coffee Central gekregen van de Inqubator Leeuwarden, met de woorden: Leef naar je droom toe.

Gedurende al deze jaren heb ik altijd geroepen dat de bus er ooit wel komt als ondersteuning van onze mobiele koffiebar. Je voelt hem waarschijnlijk al aan, of je hebt het al zien aankomen op Social media, de Citroen HY staat binnenkort voor de deur. Op 31 maart en 1 april vieren wij in Coffee Central het vijf jarig ondernemersbestaan van mij, met ontzettend leuke dingen. Zo kan je zelf koffie maken, vertellen wij je alles over filterkoffie en koffiezetapparatuur, de appelgebak is vijf dubbeltjes en er gaat nog meer gebeuren. Het is daarom ook fantastisch om aan te kondigen dat de citroen HY half april komt, iets later dan ons feest, maar dat mag de pret niet drukken.

Waarom schrijf ik dit dan in een column naast het feit dat ik ons lustrum even promoot? Er is een man die een boek heeft geschreven over dromen, durven en doen. Hier is niets van gelogen. Soms heb je naast je droom even een steuntje in je rug nodig van vooral je familie, vrienden, collega’s en in mijn geval dan de Inqubator, om uiteindelijk te durven maar vooral ook te doen. Ben ik nou klaar? Nee, inmiddels zijn er zoveel mooie dingen voorbij gekomen om verder te dromen en ga ik voor alle nieuwe kansen en weer vijf jaar extra ervaring, want het is handig dat je het hebt, maar het komt altijd te laat.

Gas er op en nooit opgeven!

Related posts

Comments are currently closed.

Top